Pushmelding uitzetten

Heeft u per ongeluk toestemming gegeven om meldingen van een onze website te ontvangen of bent u het beu meldingverzoeken te krijgen? Hieronder leggen we uit hoe u ze kunt uitschakelen in de door u gebruikte browser.

Google Chrome

Als u Chrome-meldingen wilt uitschakelen, kopieert u het adres chrome://settings/content/notifications en plakt u dit in uw browser. Op deze manier gaat u rechtstreeks naar het gedeelte ‘Meldingen’ in de Chrome-instellingen.

Als u geen toestemmingsverzoeken voor meldingen meer wilt ontvangen, schakelt u de optie “Vragen vóór verzenden (aanbevolen)” om naar “Alles blokkeren”.

Wilt u meldingen voor een specifieke website blokkeren?nU ziet twee opties: “Blokkeren” en “Toestaa. Klik onder “Toestaan” op de webpagina waarvoor u geen meldingen meer wilt ontvangen, klik op de drie verticale stippen ernaast en selecteer vervolgens “Blokkeren”. Zo simpel is het!

Google Chrome (mobiele telefoon)

Ga naar ‘Instellingen’ (door rechtsboven op de drie verticale stippen te tikken). Druk op ‘Site-instellingen’ en vervolgens op ‘Meldingen’.

Als u geen toestemmingsverzoeken meer wilt ontvangen voor meldingen, schakelt u de optie ‘Vragen voordat websites meldingen mogen verzenden (aanbevolen)’ om naar ‘Geblokkeerd’.

Wilt u specifieke meldingen uitschakelen? Hieronder heeft u twee opties: toegestane en geblokkeerde meldingen. Selecteer een toegestane melding ​​en vervolgens de optie ‘Meldingen’ om deze te blokkeren. Een kind kan de was doen.

Mozilla Firefox (laptop)

Om meldingen in Firefox uit te schakelen, kunt u dit adres kopiëren: about:preferences#content en vervolgens plakken in uw browser om toegang te krijgen tot het gedeelte ‘Inhoud’ van Firefox-instellingen. Hier ziet u de subsectie ‘Notificaties’.

Als u niet meer zoveel toestemmingsverzoeken voor meldingen en meldingen zelf wilt ontvangen, schakelt u de optie ‘Stoor me niet’ in.

Wilt u meldingen voor een specifieke webpagina blokkeren? Klik op ‘Selecteren’. Er verschijnt een lijst met alle meldingen die u tot op dit moment heeft toegestaan ​​of geblokkeerd. Zoek naar de website waarvoor u geen meldingen meer wilt ontvangen en selecteer ‘Website verwijderen’.

Wanneer u weer naar die pagina gaat, wordt u opnieuw om toestemming gevraagd om meldingen te mogen sturen (tenzij u de optie ‘Stoor me niet’ hebt ingeschakeld). Selecteer dat u geen meldingen wilt ontvangen. Klaar is Kees.

Helaas is er geen makkelijkere manier om specifieke meldingen in Firefox te blokkeren.

Mozilla Firefox (mobiele telefoon)

Voorlopig is er maar één heel eenvoudige manier om meldingen voor deze versie van Firefox uit te schakelen. U moet naar de pagina gaan waarvoor u meldingen wilt uitschakelen en op het Beheercentrum klikken (het groene slotje links van de URL).

Selecteer vervolgens ‘Website-instellingen bewerken’. Tik op het witte vierkant om het te ‘selecteren’ en druk vervolgens op ‘Wissen’. Op deze manier stopt de website met het verzenden van meldingen, tenzij u teruggaat en toestemming geeft.

Microsoft Edge (Windows 10)

Om aan de slag te gaan, klikt u op het gedeelte Over Edge rechtsboven in het venster. Dit is een horizontaal pictogram met drie stippen. Klik op ‘Instellingen’ en klik vervolgens op ‘Geavanceerde instellingen’.

Klik onder ‘Meldingen’ op ‘Instellingen’. Zoek de webpagina waarvan u geen meldingen wilt ontvangen en klik op de schuifknop om deze op ‘Uitgeschakeld’ te zetten.

Mobiele versie afsluiten