Grote politie-inval bij Restaurant Casa Di Georgio in Hilversum

HILVERSUM – Vrijdagavond heeft de politie een inval gedaan bij restaurant Casa di Georgio aan de Larenseweg in Hilversum. De inval was het gevolg van meerdere meldingen over mogelijke drugshandel en illegaal gokken in het etablissement. Eén persoon werd gearresteerd op verdenking van handel in harddrugs.

De politie heeft de afgelopen maanden diverse meldingen ontvangen, onder andere via Meld Misdaad Anoniem, over de horecazaak aan de Larenseweg. Het restaurant was bijna nooit open, maar op ongebruikelijke tijden was er wel activiteit rondom het pand.

De politie startte daarop een onderzoek, waaruit sterke aanwijzingen naar voren kwamen dat er vanuit de horecagelegenheid werd gehandeld in verdovende middelen en illegale gokactiviteiten plaatsvonden.

Vrijdagavond besloot de politie het pand binnen te vallen. Op basis van informatie uit het vooronderzoek werd het Arrestatieteam ingezet om de veiligheid te waarborgen. Op het moment van de inval waren er ongeveer veertig personen in het pand aanwezig. Zij werden allemaal gefouilleerd.

Bij een medewerker trof de politie een handelshoeveelheid verdovende middelen aan. Deze 37-jarige man uit Huizen werd gearresteerd op verdenking van handel in harddrugs. Een andere medewerker had een mes bij zich en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Daarnaast nam de politie een busje pepperspray in beslag dat in een voertuig van een klant lag.

Foto’s : Bastiaan Miché en Jessica Witkamp