Brandende stoelen in trappenhuis van flat in Huizen

HUIZEN – Dinsdagavond zijn in het trappenhuis van een flat aan de Kostmand enkele stoelen in brand gevlogen. Dit leidde tot behoorlijke vlammen en aanzienlijke rookontwikkeling.

Het vuur werd even voor tien uur ontdekt op de begane grond door een bewoner die terugkwam van zijn werk. De bewoner ondernam direct een bluspoging, maar dit bleek niet voldoende om het vuur te doven. De rook verspreidde zich al snel door het trappenhuis en trok omhoog in het gebouw, waardoor bewoners van de bovenliggende woningen tijdelijk hun huizen moesten verlaten.

De brandweer had de situatie al snel onder controle. Het vuur werd geblust en nadat de rook was weggetrokken en de woningen goed waren geventileerd, konden de bewoners terugkeren naar hun woningen. De man die de bluspoging had ondernomen, is voor controle naar het ziekenhuis gebracht vanwege rookinhalatie. De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend en wordt onderzocht.