Aangestoken natuurbrandje snel geblust in Naarden

NAARDEN – Aan Over de Tol heeft donderdagmiddag korte tijd een stuk gras in brand gestaan. Het vuur was gelukkig snel gedoofd.

De brandweer ontving een 112-melding nadat meerdere voorbijgangers vlammen en rookontwikkeling hadden opgemerkt. Vanwege een tekort aan brandweervrijwilligers in Naarden werd de brandweer van Bussum opgeroepen om de brand te blussen.

Even voor de brand zaten drie meiden bij een bankje in de buurt. Toen de brand eenmaal was uitgebroken, probeerden zij het vuur nog te doven. Tegenover een omstander bekenden zij echter de brand te hebben aangestoken. Na deze bekentenis gingen zij snel ervandoor, waarbij zij een aansteker achterlieten op het bankje.

De brandweer had het vuur snel onder controle, en kon gelukkig verdere uitbreiding voorkomen.