Scooterrijder zwaargewond na aanrijding in Hilversum

HILVERSUM – Een scooterrijder is maandagavond zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto op de kruising van de Stationsstraat en de Groest in Hilversum.

Het incident vond plaats net voor acht uur. Een getuige vertelt aan HilversumsNieuws dat een auto met twee inzittenden met hoge snelheid over de Stationsstraat reed, terwijl de scooterrijder op dat moment over de Groest richting het Marktplein reed.

Op de kruising botsten de automobilist en de scooterrijder, waarbij de scooterrijder enkele meters door de lucht vloog. Omstanders verleenden direct eerste hulp. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse.

Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma-arts met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is onbekend. De politie doet onderzoek.