Explosie bij lunchroom Panini Mario in Hilversum

HILVERSUM – Maandagavond omstreeks kwart voor tien werden politie en brandweer opgeroepen vanwege een explosie in de Leeuwenstraat.

Het explosief, vermoedelijk een vuurwerkbom in een plastic tas, is waarschijnlijk afgegaan bij de voordeur van lunchroom Panini Mario. Op camerabeelden is te zien hoe een man, gekleed in het zwart en met een rugtas, een blauwe plastic tas tegen de gevel plaatst en vervolgens wegrent.

Kort daarvoor is te zien hoe de verdachte nog met een jongeman staat te praten op de kruising van de Groest en de Leeuwenstraat. Bij aankomst bij het pand aan de Leeuwenstraat loopt hij wat heen en weer en blijft dan even wachten. Er komt een man op een bezorgfiets naar hem toe, die ook een gesprek met hem voert.

De bezorger vertrekt, waarna de man de tas tegen de gevel plaatst. Enkele seconden later explodeert de tas. Kort daarna is nog een tweede knal te horen. De verdachte vlucht in de richting van de Zuiderweg. Na de explosie lagen enkele brandende resten op straat voor de deur.

Volgens omstanders, van wie sommigen op een terras aan de Groest zaten, was de klap enorm. Direct gingen er geruchten rond dat het mogelijk om een voormalige medewerker ging die wraak wilde nemen vanwege onbetaald loon.

De schade aan het pand lijkt mee te vallen. De politie is een onderzoek gestart en heeft onder andere een buurtonderzoek uitgevoerd.