Brandweer druk met omgeslagen zeilboten op Loosdrechtse Plassen

LOOSDRECHT – De brandweer van Loosdrecht moest zondag aan het einde van de middag uitrukken met hun boot voor twee omgeslagen zeilboten op de Loosdrechtse Plassen.

De eerste boot, een Valk, was omgeslagen op de eerste plas en was bij aankomst van de brandweer al volledig kopje onder gegaan. De opvarenden waren opgepikt door een andere boot en waren ongedeerd. De Loosdrechtse brandweer heeft de boot naar de kade gesleept en leeggepompt.

Hierna konden de brandweerlieden doorvaren naar de tweede plas bij Watersportvereniging “Het Witte Huis”. Hier lag eveneens een Valk die was omgeslagen. Een poging van de opvarenden om de boot leeg te hozen mislukte. De brandweer heeft de boot leeggepompt, met assistentie van de waterpolitie. Daarna kon de boot naar zijn thuishaven gesleept worden.

Hoe de boten precies konden omslaan is onduidelijk, maar vermoedelijk was een flinke windstoot hier de oorzaak van.