Verdachte rugzak in Hilversumse winkelstraat blijkt onschuldig

HILVERSUM – Vrijdagochtend werd de Gijsbrecht van Amstelstraat enige tijd afgezet nadat er een verdachte rugzak was aangetroffen. Uiteindelijk bleek de inhoud te bestaan uit persoonlijke spullen.

Bij de deur van een fietsenwinkel op de hoek van de Neuweg met de Gijsbrecht lag de rugzak. Getuigen meldden dat deze er al vanaf zeven uur vanmorgen lag. Nadat enkele uren later de politie werd gebeld, kwamen zij massaal ter plaatse en werd een deel van de winkelstraat afgezet.

Een explosievenverkenner onderzocht samen met de brandweer de verdachte rugzak. Hierin bleken kleding en persoonlijke verzorgingsartikelen te zitten. Het was duidelijk dat er geen gevaar was voor de omgeving, waarna direct de afzettingen werden opgeheven. Voor zover bekend heeft de eigenaar van de rugzak zich nog niet bij de politie gemeld.