Politievoertuig in de kreukels bij crash op parkeerplaats

HILVERSUM – Op de parkeerplaats van winkelcentrum Kerkelanden heeft zich vrijdag een aanrijding plaatsgevonden waarbij een voertuig tegen een politievoertuig is gecrasht. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Het ongeval vond plaats rond elf uur in de ochtend, toen de bestuurster van een witte BMW achteruit het parkeervak wilde verlaten. Op dat moment kwam er net een andere auto voorbij, waarmee ze in aanrijding kwam. Vervolgens heeft de vrouw vermoedelijk het gaspedaal in plaats van de rem ingedrukt. Hierdoor schoot haar voertuig met een flinke vaart tegen een geparkeerde politieauto aan. Het politievoertuig werd op zijn beurt weer tegen een naastgelegen geparkeerde auto gedrukt.

Gelukkig bleef het bij materiële schade en vielen er geen gewonden. Het politievoertuig kan vermoedelijk als total loss worden beschouwd. Dit is het tweede politievoertuig welke de politie binnen een week moet missen.