80-jarige overvallen in Naarden, verdachte snel gearresteerd

NAARDEN – Een 80-jarige inwoner van Naarden raakte vrijdagavond gewond nadat hij werd overvallen in zijn huis aan de Johan Willem Frisolaan. Dankzij snelle optreden van de politie kon de verdachte binnen twee uur worden aangehouden.

Het 80-jarige slachtoffer opende nietsvermoedend zijn deur vrijdagavond even na elven toen er werd aangebeld. Hij werd onmiddellijk aangevallen door de verdachte. Er ontstond een gevecht in de hal van de woning, waarbij het slachtoffer herhaaldelijk werd geslagen. Tijdens het tumult wist de overvaller enkele persoonlijke bezittingen van de oudere man te stelen en vluchtte vervolgens weg met diens auto. Nadat de belager vertrokken was, belde het slachtoffer direct 112, waarna hulp en een onderzoek naar de verdachte onmiddellijk werden gestart.

Schoten bij aanhouding
Een politie-eenheid zag de 35-jarige verdachte kort na middernacht rijden met de auto van het slachtoffer op de A16 in de regio Rotterdam. Ze gaven hem een stopteken, maar dit werd genegeerd. De verdachte ramde vervolgens de politieauto en crashte op de A16, waarna hij te voet op de vlucht sloeg. Om de verdachte aan te houden, moesten agenten geweld gebruiken, inclusief het lossen van enkele waarschuwingsschoten. De verdachte verzette zich hevig maar kon uiteindelijk worden gearresteerd. Hij is vastgezet voor verder verhoor.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling en werd daarna opgevangen door zijn familie. De politie zet het onderzoek voort.