Nieuwe terreinauto’s versterken politie in de Gooi en Vechtstreek

REGIO – In de Gooi en Vechtstreek beschikken agenten sinds kort over twee Toyota Land Cruiser terreinauto’s waarmee ze kunnen surveilleren op plekken die met de gebruikelijke politieauto’s moeilijk toegankelijk zijn.

De inzet van de Land Cruiser is voornamelijk gericht op de buitengebieden, waar het terrein te uitdagend is voor andere voertuigen, zoals de bossen of de uitgestrekte heidegebieden die het Gooi rijk is. Daarnaast biedt de hogere zitpositie van de Land Cruiser agenten bij toezichtdiensten een beter overzicht. De eerste reacties bij de agenten zijn positief, en een derde Landcruiser is al onderweg.

Het gebruik van de Land Cruiser is geen nieuw fenomeen, meerdere politiekorpsen kozen al eerder voor dit type terreinauto. Hoewel de terreinauto in 2020 aan het wagenpark van de politie is toegevoegd, hebben ze tot voor kort nog niet de Gooi en Vechtstreek doorkruist. De Landcruisers zullen niet de standaard politieauto’s vervangen.