ME grijpt in bij winkelcentrum De Kostmand in Huizen

HUIZEN – In de nieuwjaarsnacht werd de Mobiele Eenheid ingezet bij winkelcentrum De Kostmand in Huizen. Vanaf het begin van de avond heerste er al een grimmige sfeer rondom het winkelcentrum.

Aan het begin van de avond word al geprobeerd om brievenbussen, die elk jaar doelwit zijn op te blazen. Een deel van de brievenbussen, inclusief ramen, raken beschadigd door vuurwerk, de brandweer moest ventileren vanwege de rook.

Even na middernacht worden agenten rondom De Kostmand bekogeld met zwaar vuurwerk. Ook zou er een steen door de ruit van een politievoertuig zijn gegooid. De voorpui van de Jumbo is vernielt, evenals diverse prullenbakken.

Rond twee uur vertrok de ME (Mobiele Eenheid) vanaf het politiebureau in Huizen naar De Kostmand. Hier werd een grote groep jongeren door de ME ingesloten, waarna ze op de grond moesten gaan zitten, omringd door de ME.

Er werden foto’s van de jongeren gemaakt en gegevens genoteerd. Vervolgens werden ze gesommeerd het gebied onmiddellijk te verlaten. Na deze actie bleef het de rest van de nacht rustig bij het winkelcentrum.