Bestelbus in brand onder viaduct A27 bij Eemnes

EEMNES – Bij de Faunapassage onder de A27 bij knooppunt Eemnes stond in de nacht van vrijdag op zaterdag een bestelbus in brand. Volgens berichten zou de bus eerder zijn gestolen in Hilversum.

De brandweer werd om tien over vijf opgeroepen voor de brand. Toen de eerste brandweereenheden arriveerden aan de Heidelaan, stond de bus al volledig in lichterlaaie. Opvallend was dat de brandweer pas na 35 minuten met blussen begon. Dit gebeurde uit veiligheidsoverwegingen omdat aanvankelijk niet duidelijk was of er gevaarlijke stoffen in het voertuig aanwezig waren.

Rond tien over zes was de brand geblust en kon de politie een onderzoek starten. Er bestaat het vermoeden dat het voertuig betrokken is geweest bij een plofkraak in Amstelveen. Het voertuig werd door een politietakel uit Amsterdam weggesleept voor verder onderzoek.