Ravage na explosie bij kiosk station Bussum-Zuid

BUSSUM – In de nacht van zondag op maandag heeft er een explosie plaatsgevonden bij de horecagelegenheid Coffee Times op station Bussum-Zuid.

Rond kwart voor vier kreeg de politie de melding van de explosie bij de kiosk, die gevestigd is in het voormalige NS-servicepunt aan de Struikheiweg. Ter plaatse troffen agenten een flinke ravage aan. Er bleek een explosief te zijn afgegaan bij een van de deuren. De explosie was rond tien over half vier in de wijde omgeving te horen, bevestigen buurtbewoners.

De politie heeft de omgeving afgezet en het treinverkeer korte tijd stilgelegd. Een explosievenverkenner van de politie kwam ter plaatse nadat deze de situatie veilig had bevonden, kon het treinverkeer worden hervat. De forensische opsporing heeft ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan. Over een mogelijk motief voor de explosie is nog niets bekend.