Motorrijder ernstig gewond na botsing met auto

HILVERSUM – Een motorrijder raakte vrijdagochtend ernstig gewond na een botsing met een auto. Het ongeval vond plaats omstreeks half elf bij het BP-tankstation.

Een automobilist draaide vermoedelijk vanaf het tankstation de weg op in de richting van de Diependaalselaan en zag daarbij de motorrijder over het hoofd, die in de richting van Loosdrecht reed. De motorrijder botste frontaal tegen de zijkant van de auto en werd gelanceerd, waarna hij ruim vijftien meter verder op het asfalt belandde.

Hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances en een traumahelikopter, spoedden zich naar de plaats van het ongeval. Na ter plaatse te zijn behandeld, werd het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Ook een inzittende van de auto is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De politie voert momenteel uitgebreid onderzoek ter plaatse uit. Hierdoor was de Loosdrechtseweg tussen de Diependaalselaan en de Oscar Romerolaan nog urenlang in beide richtingen afgesloten voor verkeer.