Groot aantal vaten gedumpt in Eemnes

EEMNES – Maandagavond zijn er een groot aantal vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt aan de Te Veenweg Zuid. De politie slaagde erin om in de nabijheid één persoon aan te houden.

Rond acht uur werden meerdere politie-eenheden, waaronder politiehonden en een helikopter, ingezet na een melding van een verdachte situatie. Ter plaatse troffen agenten een bakwagen van een verhuurbedrijf aan, omringd door een een groot aantal vaten die hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn uit een drugslab.

Op vijftig meter bij de bakwagen vandaan vonden de agenten de autosleutels, die de verdachten wellicht tijdens hun vluchtpoging zijn verloren. Eén persoon kon in de omgeving worden aangehouden.

Dinsdagochtend startte de Forensische Opsporing een uitgebreid onderzoek, waarbij monsters werden genomen van de vloeistoffen in de vaten. Na voltooiing van het politieonderzoek heeft de gemeente de vaten verwijderd.