Flinke schade aan woning na explosie in Hilversum

HILVERSUM – In de nacht van maandag op dinsdag heeft een explosief flinke schade veroorzaakt bij een woning aan De Loodsen in de woonwijk Villa Industria.

De hulpdiensten werden iets na half drie gealarmeerd vanwege de explosie. Vanwege de aanwezige rook ter plaatse werd ook de brandweer opgeroepen. Gelukkig konden de bewoners, een gezin met jonge kinderen, snel en ongedeerd de woning verlaten. Het gezin werd opgevangen door behulpzame buren.

De kracht van de explosie was dusdanig groot dat de voordeur, die nog in het nachtslot zat, volledig uit het kozijn werd geblazen. Daarnaast waren meerdere ramen van de woning gesprongen door de kracht van de ontploffing. Het geluid van de explosie was hoorbaar in de wijde omgeving.

Een Team Explosieven Verkenning en de Forensische Opsporing zijn ter plaatse gekomen om sporenonderzoek uit te voeren. Begin augustus vond er ook al een explosie plaats bij een van de woontorens, op slechts een steenworp afstand.