Felle Brand verwoest kledingwinkel in Huizen

HUIZEN – In de nacht van zondag op maandag heeft een felle brand een kledingwinkel aan de Kerkstraat verwoest.

De brand werd rond half vier ’s nachts ontdekt aan de zijkant van de kledingwinkel genaamd Romy Fashion. Het vuur was hevig, en nadat de ramen door de hitte waren gesprongen, sloeg het vuur naar binnen. Vanwege de brand moesten directe omwonenden hun woningen verlaten.

De brandweer had de brand na een half uur onder controle, maar de brandweerlieden waren nog geruime tijd bezig met het nablussen en het ventileren van het pand. Ook een naastgelegen winkel liep schade op door de brand. Gelukkig konden alle bewoners na enige tijd weer terugkeren naar hun woningen.

De brand zou zijn begonnen bij een dixie toilet dat naast de winkel stond, samen met wat bouwmaterialen. Hoe dit in brand kon vliegen is nog niet duidelijk, brandstichting wordt niet uitgesloten. Brandweer en politie zullen een onderzoek instellen naar de oorzaak.