Achtervolging op A12 eindigt met arrestaties in Laren

LAREN – Maandagavond zijn twee verdachten in de buurt van het Hendriklaantje gearresteerd na een heftige achtervolging die begon op de A12 bij Ede.

De politie moest de achtervolging op de A12 stoppen toen de verdachten rond half tien ’s avonds extreme snelheden bereikten in een snelle Mercedes. Gelukkig kon de vluchtende auto dankzij een politiehelikopter in het vizier worden gehouden.

De auto, voorzien van een Duits kenteken, reed via de A30 en de A1 naar Laren, waar hij in het centrum werd geparkeerd in een parkeervak aan de Molenweg. De verdachten vluchtten vervolgens door een woning en enkele tuinen, waarbij een oudere dame met een pistool werd bedreigd. Uiteindelijk werden de verdachten door een arrestatieteam in de boeien geslagen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ter plaatse om een grondig onderzoek uit te voeren naar het voertuig en twee sporttassen die de verdachten tijdens hun vlucht hadden achtergelaten, vanwege mogelijke explosieve materialen. Als gevolg van dit onderzoek werden meerdere woningen geëvacueerd. Het onderzoek was rond half vijf ’s ochtends afgerond.