Woningen ontruimd na brand in seniorencomplex Hilversum

HILVERSUM – In een seniorenwoning in de Van Speijkflat heeft in de nacht van maandag op dinsdag een brand gewoed, waardoor meerdere appartementen moesten worden ontruimd.

Rond half drie ’s nachts werd de brandweer van Loosdrecht opgeroepen voor de brand aan de Van Speijklaan. Bij aankomst zagen de brandweerlieden een oranje gloed in een van de woningen op de begane grond. Het vuur was snel onder controle.

De bewoonster van het getroffen appartement werd door ambulancepersoneel onderzocht en kwam met de schrik vrij. Ook haar hondje werd na een intensieve zoektocht in goede gezondheid teruggevonden.

Vanwege de rookontwikkeling werden acht omliggende woningen door politie en brandweer tijdelijk ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een flat van het naastgelegen Zuiderheide. Gelukkig konden konden enige tijd later weer terug naar hun woning. Op dit moment is de oorzaak van de brand nog niet bekend.