Verdachte na uren gearresteerd in Hilversumse villa

HILVERSUM – De politie had zaterdag de handen vol met het oppakken van een verdachte in een villa aan de Nimrodlaan. De operatie, die in samenwerking met de Dienst Speciale Interventies (DSI) werd uitgevoerd, nam ruim vier uur in beslag.

Volgens berichten zou de verdachte ’s ochtends een barkruk naar een agent hebben gegooid. Wat er precies aan dat incident voorafging, is niet duidelijk. Naar verluidt had de verdachte zich daarna opgesloten in het koetshuis van Villa Vogelsang. Deze villa maakt deel uit van het Leger des Heils, dat hier beschermd wonen biedt aan personen met een verslaving of psychiatrische problemen.

Uiteindelijk slaagde de politie er rond een uur ’s middags in om de verdachte na urenlang onderhandelen te arresteren, nadat de DSI een zogenaamde flitsgranaat in de ruimte had gegooid. Deze flitsgranaat veroorzaakte een knal en felle flitsen, die de verdachte gedurende een korte tijd desoriënteerden.

Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt. Tijdens de politieactie stond een ambulance paraat. Omwonenden meldden dat de politie ter plaatse was sinds negen uur ’s ochtends.