Explosie bij woontoren Villa Industria in Hilversum

HILVERSUM – Bij een woontoren in de nieuwe woonwijk Villa Industria heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie plaatsgevonden.

Rond half zes zou de politie de eerste melding hebben ontvangen. De explosie vond vermoedelijk al uren daarvoor plaats. Volgens een reactie op sociale media zou er om drie uur ’s nachts al melding zijn gemaakt bij de politie van de explosie, maar werd er toen geen actie ondernomen.

De explosie vond plaats bij de toegangsdeur naar een van de woontorens aan de Gashouder. Het glas van de toegangsdeur is vernield door de explosie. Bewoners die weg wilden moesten de woontoren via een achteruitgang verlaten.

De Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen en heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht. Agenten hebben ook buurtonderzoek gedaan. Vooralsnog zijn er geen verdachten opgepakt. Of er een verband is met de twee explosies in Amsterdam kon de politie niet zeggen. Voor de incidenten in Amsterdam is wel een Hilversummer aangehouden.