Wijdemeerse brandweer houdt ‘Kolderavond’ bij ’t Hemeltje

WIJDEMEREN – Afgelopen dinsdagavond was er veel brandweer op de been bij Sluis ’t Hemeltje in Nederhorst den Berg. De drie Wijdemeerse brandweerkorpsen ‘s-Graveland, Nederhorst den Berg en Loosdrecht hielden hier de jaarlijkse Kolderavond.

Drie ploegen namen het per ronde tegen elkaar op om kliko’s, die in het weiland waren geplaatst, zo snel mogelijk te vullen met water. Langs de sluis stonden drie motorspuitaanhangers klaar om dit te faciliteren.

Om het extra uitdagend te maken, werden voor aanvang van het spel verschillende attributen van de aanhangers verwijderd, zoals straalpijpen en verdeelstukken. Deze attributen moesten aan de andere kant van de sluis zwemmend worden opgehaald.

Naast de uitdaging van het vullen van de kliko’s, mochten de ploegen elkaar ook saboteren. Dit zorgde voor hilarische momenten tijdens deze laatste officiële oefenavond voor de vakantieperiode. Hoewel de brandweer natuurlijk nog altijd paraat staat en niet echt met vakantie gaat, wordt het officiële oefenen tijdelijk gepauzeerd.