Vrouw aangereden door wielrenner tijdens boswandeling

BAARN – Een vrouw raakte donderdagmiddag gewond tijdens een wandeling in het bos op de Lage Vuurscheweg tussen Baarn en Hilversum. Ze werd aangereden door een wielrenner.

Het incident vond plaats rond half drie in de middag. Een koppel uit Hilversum was op dat moment aan het wandelen op de Lage Vuurscheweg bij de Hollandse Sloot. Van achteren naderde een wielrenner op het fiets-/voetpad hij belde eenmaal om zich aan te kondigen. De vrouw schrok hiervan en stapte direct naar rechts, wat de wielrenner ook deed, waardoor ze elkaar raakten en de vrouw ten val kwam.

De wielrenner stopte na ongeveer 10 tot 15 meter, bekeek de situatie kort en riep dat hij drie keer had gebeld. Vervolgens stapte hij weer op zijn fiets en reed weg, het verbijsterde koppel achterlatend.

Een ambulance werd opgeroepen voor het ongeval in het bos. Omdat de exacte locatie niet meteen duidelijk was, werden ook de brandweer uit Baarn en een boswachter opgeroepen om mogelijk te helpen zoeken. De hulpdiensten hebben de gewonde vrouw gevonden. Ze heeft vermoedelijk haar heup gebroken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.