Vrachtwagen onder zware beveiliging onderzocht langs A27

EEMNES – Op dinsdag vond er een grondig onderzoek plaats naar een vrachtwagen met een Roemeens kenteken langs de A27 bij Eemnes. Volgens de politie betreft het een serieuze zaak.

De vrachtwagen stond ’s ochtends geparkeerd achter het Tango tankstation bij verzorgingsplaats ’t Veentje, gelegen tussen Huizen en Eemnes langs de A27. De politie had aanwijzingen van verdachte omstandigheden.

Terwijl rechercheurs in witte pakken de vrachtwagen doorzochten, bewaakten agenten van het speciale Team Bewaken en Beveiligen (TBB) de omgeving met automatische wapens. Er werd ook een speurhond ingezet voor onderzoek op de nabijgelegen Goyergracht Noord.

Rond half twaalf kwamen er meer eenheden van het TBB ter plaatse om de vrachtwagen naar een veilige locatie te begeleiden. Er wordt vermoed dat de vrachtwagen waardevolle lading bevatte, maar het is onduidelijk wat voor lading dit was, aangezien de laadruimte leeg leek te zijn.

Opvallend was dat, ondanks het Roemeense kenteken van de vrachtwagen, er Duitse teksten op de ramen stonden. Bovendien was er een afdruk zichtbaar van een sticker van een Duits transportbedrijf. Ook de kentekenplaathouder kwam van een Duitse garage. Het is echter niet duidelijk of de vrachtwagen gestolen is.

Vanwege het lopende onderzoek wilde de politie geen verdere informatie verstrekken over de zaak. De politie verzocht echter om het nieuws pas op woensdag te publiceren.