In beeld: Brandweer in de regio druk met zomerstorm Poly

REGIO – Storm Poly zorgt ook in ‘t Gooi en de Vechtstreek voor de nodige overlast en schade. De brandweer in de regio kreeg diverse meldingen. Het gaat vooral omgewaaide bomen en bouwsteigers die op omvallen staan, waar de brandweer druk mee is.

Vanochtend trok de zwaarste fase van storm Poly over Noord-Holland, het IJsselmeergebied en Flevoland. In deze gebieden zijn ook de meeste meldingen binnengekomen.

Aan de Zeeweg in Huizen waaide een boom tegen een woning.

Omgewaaide boom op de Huizermaatweg in Huizen.
Enkele marktlieden waren gewoon aanwezig op het Marktplein in Hilversum

Omgewaaide boom aan de Schapendrift in Blaricum.
Deel strand aan de Zomerkade in Huizen werd door de wind drooggelegd.
In Hilversum lagen steigerdelen los bij de toren aan het Stationsplein. De toren is in onderhoud na de schade van de vorige storm Eunice. Aan de Rokerijweg in Huizen kwam een flinke tak op meerdere auto’s terecht. Aan de Jan Toebacklaan in Bussum kwam een boom op een auto terecht. In Muiden dreigde aan de Kerkstraat een boom tegen de kerk te vallen. In Hilversum aan de ‘s-Gravelandseweg waaide een boom om. Deze werd opgeruimd door de mannen van Stads Beheer Service.

Grote takken uit boom gewaaid aan de Johan Evertsenstraat in Huizen.Aan de Pampusweg in Muiden viel een boom over de weg.