Chemisch afval gedumpt bij Stichtse strand in Blaricum

BLARICUM – Donderdag werd er op het parkeerterrein bij het Stichtse strand een vreemde lucht waargenomen, die afkomstig bleek te zijn van gedumpt chemisch afval.

Op het parkeerterrein was een grote vlek te zien waar het gras al was afgestorven, en er hing een penetrante, zure geur. De politie en een aantal boa’s van de gemeente waren aanwezig en hebben de plek afgezet met linten.

Een medewerker van de calamiteitendienst SEON heeft een monster genomen. Daarna is een saneringsbedrijf, dat al klaarstond, begonnen met het saneren van de grond. De gemeente laat weten dat deze werkzaamheden naar verwachting het hele weekend in beslag zullen nemen.

Het is nog onbekend om wat voor soort chemisch afval het precies gaat en hoe het op het parkeerterrein terecht is gekomen. Vorige week werden er in Laren nog 30 lege jerrycans aangetroffen in de bosjes.