Brand in hooiopslag bij agrarisch bedrijf in Loosdrecht

LOOSDRECHT – Op zaterdagmiddag is er brand uitgebroken in een hooiopslag bij een agrarisch bedrijf aan de Oud-Loosdrechtsedijk.

Rond tien voor twee werd de brandweer van Loosdrecht opgeroepen voor een brand aan het Jagerspaadje. Voordat de brandweer uitrukte, was echter al bekend dat de brand zich niet daar bevond, maar op de Oud-Loosdrechtsedijk.

De brandweerlieden uit Loosdrecht kregen hulp van de korpsen van ‘s-Graveland, Bussum, Laren, Blaricum en Nedehorst den Berg. Samen met de eigenaar en behulpzame buren zijn ze bezig om de hooibalen uit elkaar te trekken om de brand goed te kunnen blussen.

Het blussen heeft tot in de nacht geduurd, rond half drie vertrokken de laatste brandweerwagens. Gedurende deze tijd was een deel van de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten voor verkeer.

Loosdrechters hebben een doneeractie opgezet, nu blijkt dat de verzekering weigert uit te keren. De hele voedselvoorraad voor de komende winter is vrijwel volledig verloren gegaan.
Weetje uit de geschiedenis : De laatste hooibergbrand voor de brandweer van Loosdrecht vond precies in deze week 40 jaar geleden plaats, op 18 juli 1983. Toen stond de hooiberg van brandweerman en boer Piet Schipper in brand aan de Oud Loosdrechtsedijk. Net zoals nu, kostte het de brandweer destijds ook veel tijd en inzet om de brand te bestrijden.