Bewoner gearresteerd bij brand in Huizen

HUIZEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een keukenbrand plaatsgevonden in een woning aan de Plaveenseweg.

Rond kwart over drie ’s nachts ontdekte een van de kinderen van het gezin de brand. Deze klom uit het raam en riep om hulp op straat, aldus buurtbewoners. Op dat moment was het huis vol rook en lagen de ouders nog te slapen, ondanks de pogingen om hen wakker te maken.

Een buurman reageerde op het geschreeuw op straat. Hij ging uiteindelijk het huis binnen om de ouders wakker te maken, maar slaagde daar ook niet in. Hij slaagde er wel in om één persoon naar buiten te dragen voordat de hulpdiensten arriveerde.

De brandweer was snel ter plaatse en forceerde de deur van het huis om de brand te blussen. De brandweerlieden hadden de brand snel onder controle. Na onderzoek bleek de brand veroorzaakt door een pannetje dat drooggekookt was op het fornuis. De hitte van het pannetje had de afzuigkap in brand gezet, wat resulteerde in veel rook.

Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen. Er moest echter wel een bewoner gearresteerd worden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Reden voor de aanhouding was het verstoren van de openbare orde. De man is met een boete vrijgelaten.