Bestuurster veroorzaakt ravage na onwelwording

HILVERSUM – Zondagavond veroorzaakte een automobiliste een aanzienlijke ravage bij de rotonde van de Gijsbrecht van Amstelstraat met de Utrechtseweg nadat ze onwel werd achter het stuur.

Rond elf uur reed de bestuurster met haar voertuig op de Gijsbrecht in de richting van de Utrechtseweg. Vlak voor de rotonde werd de bestuurster onwel. Hierdoor gaf ze gas en raakte de auto naast de weg, waarbij deze meerdere verkeersborden en een lantaarnpaal uit de grond reed.

De bijrijder deed zijn uiterste best om het voertuig tot stilstand te brengen. Het voertuig schoot gedeeltelijk over de rotonde, waarna de bijrijder er gelukkig in slaagde om het voertuig na tientallen meters te stoppen op de Utrechtseweg.

De hulpdiensten waren snel ter plaatsen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bijrijder kwam met de schrik vrij. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en moest door een berger worden afgesleept. De gemeente kwam ter plaatse om de ravage op te ruimen en de stroom van de lantaarnpaal af te koppelen.