Bestuurder onder invloed in de boeien geslagen op A27

HILVERSUM – Maandagochtend vond er een ongeval plaats op de A27 tussen Utrecht en Hilversum, vlak voor de afslag Hilversum. Tot verbazing van omstanders besloot een van de betrokkenen ervandoor te gaan, zij het met een zeer langzaam tempo.

Verschillende automobilisten, waaronder een vrachtwagenchauffeur, waren getuige van het incident en besloten de doorrijder te volgen. Uiteindelijk stopte de doorrijder op de vluchtstrook tussen Hilversum en knooppunt Eemnes. De achtervolgende automobilisten sloten het voertuig van de doorrijder in en haalden de man achter het stuur vandaan.

De man bleek zwaar onder invloed van alcohol en/of drugs. De politie heeft de man aangehouden en in de boeien geslagen vanwege het verlaten van de plaats van het ongeval, rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd.  De politie onderzoekt welke stoffen precies zijn gebruikt door de man. Hij zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter.