Automobilist onder invloed botst tegen boom in Huizen

HUIZEN – Maandagavond is een automobilist die te diep in het glaasje had gekeken met zijn auto tegen een boom gebotst aan de Bovenmaatweg.

Het ongeval vond plaats rond half elf toen de bestuurde met zijn voertuig in een flauwe bocht van de weg raakte en tegen een boom botste. Verschillende hulpdiensten werden opgeroepen voor het eenzijdige ongeval. De brandweer kwam ter plaatse om het voertuig veilig te stellen, de gastank van de auto lekte.

De bestuurder is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij moest wel een blaastest af leggen bij de politie. Uit de test bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Als gevolg hiervan werd hij overgebracht naar het politiebureau. Een bergingsbedrijf heeft het beschadigde voertuig afgesleept.