Auto botst achterop camper op A1 bij Laren

LAREN – Maandagavond rond half elf heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A1, vlak voor het viaduct bij Hotel de Witte Bergen in de richting van Amersfoort.

Een camper, met een gezin uit Amsterdam reed even daarvoor op de A1. Ze besloten een auto in te halen die met een snelheid van ongeveer 80 km/u reed, nadat ze Laren waren gepasseerd.Op het moment dat ze zich op de linkerbaan bevonden, verscheen er in hun spiegel een auto die met behoorlijke hoge snelheid naderde.

Deze zwarte Golf met een Duits kenteken botste vervolgens tegen achterkant van de camper aan, waardoor de bestuurder van de Golf de controle over zijn voertuig verloor. Het voertuig ramde aan de  rechterkant van de weg een RIMOB-vangrail, en kwam vervolgens verderop aan de linkerkant van de weg tot tegen de vangrail tot stilstand.

De twee inzittenden zijn met onbekende verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Het gezin uit Amsterdam kwam met de schrik vrij. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) deed ter plekke onderzoek naar het ongeval, waarna Rijkswaterstaat enkele uren nodig heeft gehad de beschadigde vangrail en RIMOB te herstellen. De camper liep lichte schade op en kon weer verder rijden na het politieonderzoek. De Golf is afgesleept door een berger.