Auto belandt op zijn dak na weggooien sigaret op A1

EEMNES – Woensdagochtend is een automobilist met zijn voertuig over de kop geslagen langs de A1 bij Eemnes. Het eenzijdige ongeval vond rond kwart voor acht plaats.

De automobilist, die uit Friesland kwam en net bij hotel de Witte Bergen vandaan kwam, besloot een nog brandende sigaret uit het raam te gooien. Door de regen was het raam echter gesloten, waardoor de sigaret op de autovloer belandde. In de bocht van de oprit naar de snelweg A1 probeerde de bestuurder al rijdend de sigaret te pakken, maar verloor daarbij de controle over zijn voertuig, waardoor deze van de weg raakte.

De auto rolde van het talud en kwam op zijn dak tot stilstand. De bestuurder kon zelf uit de auto komen en is hij ongedeerd gebleven. Het voertuig is door een berger afgesleept, met assistentie van de brandweer uit Laren. Tijdens de opruimwerkzaamheden moest de oprit naar de A1 tijdelijk worden afgesloten.