Woningbrand zorgt voor veel schade in Hilversum

HILVERSUM – Zondagavond brak er brand uit in een woning aan de Jacob van Campenlaan. Bij aankomst van de eerste brandweereenheden sloegen de vlammen al uit de ramen. Uit voorzorg werden drie omliggende woningen ontruimd en al snel werd de brand geclassificeerd als “grote brand”.

Het vuur kon snel onder controle worden gebracht, waardoor de brandweer kon voorkomen dat het oversloeg naar naastgelegen woningen. Er was echter nog geruime tijd nodig voor het nablussen, waarbij ook sloopwerkzaamheden moesten worden uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de brand uit was.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren de bewoners, waaronder een persoon met een visuele beperking, nog aanwezig in de woning. Gelukkig konden zij op tijd de woning verlaten. De bewoners zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar gelukkig raakte niemand gewond.

Rond half twee konden de bewoners van de naastgelegen woningen weer terugkeren naar huis. De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het Team Brandonderzoek zal ter plaatse onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.