Inzittenden van gestolen Mercedes vluchten na crash

HILVERSUM – Zondagochtend zijn de inzittenden van een vermoedelijk gestolen Mercedes gevlucht nadat het voertuig met hoge snelheid tegen een geparkeerde auto botste.

Het ongeval vond rond half zeven ’s ochtends plaats op de kruising van de Kamerling Onnesweg en de Minckelerstraat. Op dat punt raakte de bestuurder een stoeprand, waardoor vermoedelijk de velg brak en het voertuig onbestuurbaar werd. Vervolgens botste de auto ongeveer 50 meter verderop ter hoogte van de Reigerstraat op een geparkeerde auto, die op zijn beurt tegen een boom werd gedrukt.

Als gevolg van de botsing vatte de auto kortstondig vlam, maar dit werd snel geblust door de brandweer. Buurtbewoners beschreven de klap als enorm. Ze zagen de bestuurder en bijrijder wegrennen zodra ze sirenes hoorden, en op dit moment ontbreekt elk spoor van hen. Getuigen meldden dat de auto al meerdere keren met hoge snelheid en piepende banden in de omgeving reed voordat het ongeval plaatsvond.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft ter plaatse onderzoek verricht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. De politie heeft de Mercedes in beslag genomen omdat deze mogelijk gestolen is, zo laten zij weten. Het onderzoek loopt nog.