Grootschalige oefening op het Gooimeer bij Blaricum

BLARICUM – Donderdagavond werd er een grootschalige oefening gehouden op het Gooimeer. Hoewel er geen echt noodgeval was, werden hulpdiensten in groten getale ingezet om de oefening zo realistisch mogelijk te maken.

Tijdens de oefening werd er samengewerkt en gecoördineerd om verschillende scenario’s te simuleren en de reactie van de hulpdiensten te testen. Het doel was om de vaardigheden en samenwerking van de betrokken diensten te verbeteren, zodat ze in geval van een daadwerkelijke noodsituatie efficiënt kunnen handelen.

De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek was verantwoordelijk voor het organiseren van de oefening. Verschillende instanties namen deel, waaronder de Brandweer, Ambulance, Kustwacht, KNRM, Rijkswaterstaat en de Politie.