Brandweer redt kat Gijs uit benarde positie in hek

LAREN – De brandweer heeft er donderdag voor gezorgd dat de 7-jarige kater Gijs gered werd nadat hij vast was komen te zitten in een sierhek aan het Graafland in Laren.

Oplettende automobilist Joost Ruting merkte de kat op. Hij zag dat twee honden op straat onrustig reageerden en ontdekte al snel dat Gijs vastzat in het hek. Hij twijfelde geen moment en belde direct de dierenambulance, die vervolgens de brandweer inschakelde.

De brandweer van Blaricum snelde ter plaatse met groot gereedschap. Met uiterste voorzichtigheid gebruikten ze een spreider om de hekspijlen weg te trekken en Gijs te bevrijden.

Op het eerste gezicht leek Gijs ongedeerd, maar voor de zekerheid kwam er ook een dierenarts ter plaatse voor een eerste onderzoek. Bazin Rachel was ontzettend blij dat de reddingsactie succesvol was enze haar geliefde kat weer veilig en wel in haar armen kon sluiten.