Brandweer blust natuurbrand op Vuntusplas in Loosdrecht

LOOSDRECHT – Zaterdagavond werd de brandweer van Loosdrecht rond half elf opgeroepen om met de boot uit te rukken naar de Vuntusplas voor een natuurbrand. Op een van de achterste eilanden woedde een flinke brand.

Voor de brand ontstond, waren er mensen op het eiland een kampvuur aan het maken. passanten hadden deze mensen al gewaarschuwd voor de droogte en dat het kampvuur te groot werd. Er werd echter agressief gereageerd en de waarschuwing werd genegeerd. Niet lang daarna stond een groot deel van het eiland in brand. De verantwoordelijken waren echter al gevlucht.

De brandweer heeft de brand, die uit drie verschillende brandhaarden bestond, geblust. Ter plaatse werd ook een doos met aanmaakblokjes aangetroffen. Even voor half twaalf was de brand onder controle en kon de brandweer inpakken.