Botsing tussen elektrische step en bestelbus

HILVERSUM – Maandagmiddag vond er omstreeks half drie een botsing plaats tussen een persoon op een elektrische step en een bestelbus op de kruising van de Abel Tasmanstraat en de Olivier van Noortstraat.

Na behandeling ter plaatse is de bestuurder van de elektrische step met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart en naar verluidt is de elektrische step in beslag genomen, vermoedelijk omdat deze niet voldeed aan de wettelijke eisen.

In Nederland mogen alleen goedgekeurde elektrische steps de weg op. Om op de openbare weg te mogen rijden, moet een elektrische step voorzien zijn van een kentekenplaat en een verzekering. Bovendien zijn een goed functionerende rem, richtingaanwijzers en een snelheidsmeter verplicht. Deze vereisten zijn ingesteld om de veiligheid van de bestuurder en andere weggebruikers te waarborgen.