Auto achtergelaten na crash tegen boom in Hilversum

HILVERSUM – Zaterdagochtend werden enkele bewoners aan de Laan 1940-1945 in Hilversum vroeg in de ochtend opgeschrikt door een harde klap. Rond kwart voor zes botste een voertuig tegen een boom in het plantsoen bij de ingang van de Noorderbegraafplaats. De twee inzittenden gingen er volgens getuigen vandoor.

Opmerkelijk is dat het voertuig zaterdag rond twaalf uur, meer dan zes uur na de botsing, nog steeds op dezelfde plek stond. De twee geactiveerde airbags duiden erop dat er inderdaad twee personen in de auto zaten. Vloeistoffen lekte in het plantsoen en de accu was nog aangesloten. De accu word vaak bij een ongeval direct afgekoppeld om brand te voorkomen.

Een woordvoerder van de politie heeft aan de Gooi en Eembode laten weten dat er contact is geweest met de inzittenden. “De betrokkenen zorgen ervoor dat het voertuig wordt weggesleept. Het ongeluk heeft alleen materiële schade veroorzaakt. Er zijn geen gewonden. Het politieonderzoek is afgerond.”