Man gearresteerd na bekrassen twintig tot dertig voertuigen

HILVERSUM – De politie heeft vrijdagavond in Hilversum Noord een man gearresteerd die naar schatting twintig tot dertig voertuigen heeft bekrast.

Een getuige zag de man rond half elf ’s avonds op de Jacob van Campenlaan met een scherp voorwerp krassen maken op geparkeerde auto’s en waarschuwde de politie. De man kon worden aangehouden bij een brommobiel die hij ter hoogte van de Berlagenlaan met een spuitbus verf bekladde.

Het spoor van vernieling begon echter al op de Jan van der Heijdenstraat, ter hoogte van de Coehoornstraat. Vanaf daar liep de verdachte naar het Dr. P.J.H. Cuypersplein, waar hij alle auto’s in dit stukje straat bekraste, voordat hij zijn weg vervolgde richting de Jacob van Campenlaan.

De verdachte een 28-jarige man uit Hilversum was onder invloed van alcohol. Hij werd nabij zijn eigen woning gearresteerd. Hij zit momenteel nog steeds vast.

Alle beschadigingen zijn vanaf de stoep aangebracht en voornamelijk te zien aan de rechterkant van de geparkeerde voertuigen. De politie vraagt gedupeerden om aangifte te doen via politie.nl als zij schade hebben.