Ernstig gewonde bij woningbrand in Hilversum

HILVERSUM – Zaterdagavond brak er een brand uit in een flatwoning aan de Admiraal de Ruyterlaan, waarbij één persoon ernstig gewond is geraakt.

Rond kwart over tien ’s avonds rook een buurvrouw een brandlucht in het trappenhuis van de portiekflat, waarna ze direct de hulpdiensten belde. Toen de brandweer ter plaatse arriveerde, waren de ramen van een woning op de tweede etage al volledig zwartgeblakerd.

Om toegang te krijgen tot deze woning moest de brandweer de deur met grof geweld openen. Na meerdere krachtige pogingen met een stormram bleek een zaag noodzakelijk om de deur te kunnen openen. Eenmaal binnen werd de brand geblust en tijdens de verkenning van de woning troffen de brandweerlieden één slachtoffer aan. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Omliggende woningen werden tijdelijk ontruimd. Nadat de brandweer geventileerd had, konden de bewoners terugkeren naar hun woningen. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest.