Achtervolging gestolen auto eindigt bij Blaricum

BLARICUM – Donderdagavond heeft er een achtervolging plaatsgevonden nadat de bestuurder van een gestolen auto op de vlucht sloeg toen de Utrechtse politie hem bij Nieuwegein wilde staande houden.

Het voertuig, met een Belgisch kenteken, leidde de politie over de A27 richting Almere, waarbij de bestuurder verschillende afslagen nam en weer terug de snelweg opreed. De achtervolging kwam tot een abrupt einde toen de bestuurder bij Blaricum dwars door een weiland reed en met zijn flink beschadigde auto vast kwam te zitten. De man verliet het voertuig en vluchtte te voet verder. Hij rende de A27 over, klom over een geluidswal en vluchtte de bebouwde kom in.

De politie zocht in de omgeving van de Stichtseweg in Blaricum naar de verdachte en kreeg daarbij assistentie van collega’s uit het Gooi. Er werd ook een Burgernet-bericht verstuurd om het publiek om hulp te vragen. Tot op heden is er nog niemand aangehouden.

De gestolen auto is door de politie doorzocht en uiteindelijk door een bergingsbedrijf uit het weiland getrokken en afgesleept.