Vrachtwagen klem in Beatrixtunnel in Hilversum

HILVERSUM – Zaterdagochtend heeft een vrachtwagenchauffeuse haar vrachtwagencombinatie vastgereden in de Hilversumse Beatrixtunnel. Het ongeval zorgde ervoor dat de tunnel lange tijd afgesloten was.

Het incident vond plaats rond kwart over negen in de ochtend. De vrachtwagen kwam met een enorme klap muurvast te zitten. De chauffeuse raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens berichten heeft de chauffeuse diverse borden genegeerd waarop stond aangegeven dat de tunnel een hoogtebeperking heeft van 3,5 meter. Ook het elektrische waarschuwingsbord met knipperlichten die aanspringen wanneer een te hoog voertuig nadert, werd genegeerd.

De medewerkers van het transportbedrijf uit Zwaagdijk hebben de banden van de trekker leeg laten lopen om de combinatie uit de tunnel te kunnen rijden. Nadat dit gebeurd was, kon het opengereten dak van de vrachtwagen worden vastgemaakt voor transport. Het ongeval trok veel bekijks en zorgde voor een flinke verkeerschaos in de omgeving.