Gekantelde vrachtwagen A27 bij Eemnes geborgen

EEMNES – De vrachtwagen die vrijdagmiddag op de A27 bij Eemnes op zijn kant terecht kwam is vanavond geborgen.

De vrachtwagen geladen met lijnzaad crashte vrijdagmiddag vlak na de afslag Eemnes. Vermoedelijk gebeurde dit doordat de chauffeur onwel is geworden. De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagen had flinke schade en kon pas na de spits geborgen worden.

Rond acht uur ’s avonds is de hele snelweg richting Almere afgesloten voor de bergingswerkzaamheden. Om de vrachtwagen te bergen, kwam Bergnet met meerdere bergingsvoertuigen ter plaatse. Ook een telekraan werd ingezet om de bergers te assisteren. Rond half tien toen de lading lijnzaad was opgeruimd konden de bergers starten. Rond middernacht stond de vrachtwagen weer op zijn wielen.