Brand in Woonzorgcentrum De Oude Pastorie in Huizen

HUIZEN – Zaterdagochtend heeft er een brand gewoed in woonzorgcentrum De Oude Pastorie aan de Oranje Weeshuisstraat. De brand ontstond in één van de woonstudio’s.

Rond acht uur werd de brandweer opgeroepen en zij waren snel ter plaatse om de brand in de studio te blussen. Het gebouw moest korte tijd worden ontruimd, alle 26 bewoners werden in veiligheid gebracht. De bewoner van de betreffende woonstudio is door ambulancepersoneel nagekeken.

De brand ontstond doordat een bankstel vlam vatte, wat resulteerde in veel rookontwikkeling. Na onderzoek vermoedt men dat een elektrische kruik de oorzaak van de brand is geweest. Om half negen werd het sein ‘brand meester’ gegeven, maar het wooncomplex stond nog vol met rook. Het duurde ongeveer drie kwartier voordat het hele gebouw was geventileerd.

In woonzorgcentrum De Oude Pastorie wonen mensen met geheugenproblemen en dementie. De bewoners konden snel terugkeren naar hun woonstudio’s. De schade aan het gebouw lijkt beperkt te zijn gebleven.