Verdacht pakketje voor deur van laserkliniek in Laren

LAREN –  Aan de Brink is vrijdagochtend bij laserkliniek FullGlamDutch een verdacht pakketje aangetroffen. Na de melding rond negen uur heeft de politie uit voorzorg de omgeving ontruimd, vanwege mogelijk ontploffingsgevaar.

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) kwam ter plaatse om het pakket te onderzoeken. Hulpdiensten stonden klaar voor als het mis zou gaan. Het pakketje is uiteindelijk in Huizen op de springlocatie tot ontploffing gebracht.

Het is niet de eerste keer dat FullGlamDutch te maken krijgt met criminaliteit. Enkele weken geleden zou volgens buurtbewoners het pand in Laren al zijn beschoten. Een filiaal in Utrecht werd 10 februari beschoten. Ondanks de aanvallen laat de eigenaar weten geen ruzie te hebben en geen vijanden te kennen.

De politie is een onderzoek gestart, camerabeelden worden nagelopen om te achterhalen wie het pakket daar, vermoedelijk in de nacht, heeft achtergelaten. Het gebied in Laren is rond 12.00 uur weer vrijgegeven.