Uitslaande brand in slooppand in Hilversum

HILVERSUM – Zondagavond heeft er een uitslande brand gewoed in een leegstaande villa aan de Larenseweg, naast de al eerder uitgebrande sigarenfabriek.

Rond 18.00 uur kwam de melding binnen bij de brandweer en zij rukten groots uit om het vuur te bestrijden. Helaas was er enige verwarring in het begin, omdat de meldkamer de brandweer naar de verkeerde locatie stuurde, namelijk de Hoge Larenseweg. Toen de brandweer uiteindelijk op de juiste locatie aankwam, was de brand al uitslaand en moesten meerdere eenheden ter plaatse komen om het vuur te bestrijden.

Het pand was al sinds de vorige brand bij de sigarenfabriek op 11 april 2020 niet meer bewoond. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Even na 19.00 uur liet de brandweer weten dat de brand onder controle was en dat ze bezig waren met het nablussen van het pand.

Een brand in een leegstaand pand is altijd zorgelijk en kan leiden tot gevaarlijke situaties voor de omgeving. Gelukkig is er snel gereageerd door de brandweer en konden zij de brand onder controle krijgen. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is geweest en of er sprake is geweest van brandstichting.