Snelkraak bij juwelier Geerling in Bussum

BUSSUM – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er wederom een snelkraak plaatsgevonden bij een juwelier in Bussum. Ditmaal was het juwelier Geerling aan het Wilhelminaplantsoen het doelwit. Opmerkelijk genoeg vond deze kraak slechts tien dagen plaats nadat de plofkraak bij Juwelier Charm, slechts 200 meter verderop, had plaatsgevonden.

De kraak bij juwelier Geerling vond plaats even voor vier uur en er waren volgens de politie drie personen bij betrokken. Bij de kraak werd gebruik gemaakt van een krik waarna de tweede toegangsdeur vermoedelijk met een breekijzer werd geforceerd. Daarna hebben de inbrekers binnen verschillende vitrines geforceerd en leeggehaald.

De inbrekers zijn vastgelegd op camera en deze beelden zullen worden gebruikt in het onderzoek. De forensische opsporing zal ter plaatse komen om sporen veilig te stellen en te onderzoeken.